موضوع سرعت اينترنت و افزايش کيفي خدمات آن همواره از موارد قابل توجه در بين کاربران ايراني بوده ،امري حائز اهميت که نويد هاي بسياري براي ارتقا و تقويت کمي و کيفي خدمات آن تا سال آينده به گوش مي رسد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، از ديرباز خوراک،پوشاک،مسکن،امنيت و سلامت به عنوان اصلي ترين و مهمترين نيازهاي انسان مطرح بوده است،اما پيشرفت روز افزون علم و فناوري،الزامات ديگري را به آن افزوده است که بطور يقين يکي از اصلي ترين آنها مشمول اينترنت و سطح کمي و کيفي ارائه خدمات در اين حوزه مي شود.
شايد در يک دهه گذشته نمي شد حدس زد،اينترنت با اين سرعت فزاينده،چشمگير و خيره کننده آنچنان به لايه هاي مختلف و متعدد طبقات اجتماعي رسوخ کند،که ديگر کمتر کسي با آن بيگانه باشد.
در جهان کنوني،استفاده و بهره گيري از اينترنت،معطوف به قشر و گروه خاصي نمي شود،فقير،غني،پير،جوان،زن، مرد و حتي کودکان نيز با آن همنشين شده اند و کمتر کسي است که بتواند خود را بي نياز از چنين فناوري تصور کند.
خواسته يا ناخواسته،بخش هاي قابل توجهي از زندگي انسان و حتي امور روزمره به اين عرصه گره خورده است که انسداد و هر گونه بروز خللي در آن،روند عادي امور را با اختلال هايي جدي مواجه مي سازد.
با چنين اوصافي،يکي از دغدغه هاي اصلي استفاده از اين فناوري مشمول ميزان سرعت و کيفيت ارائه خدمات ميشود که بعضا گلايههايي در اين خصوص مطرح مي شود که با اندکي تامل در آن،چندان نابجا و ناحق هم تصور نمي شود.
با مقايسه اي اجمالي ميان ميزان سرعت و کيفيت خدمات موجود در کشور ما با ديگر کشورهاي دنيا،بعضا فاصله ها و تفاوت هايي بارز و مشهود به چشم مي خورد که رفع و دفع آن و رسيدن به نقطه مطلوب،اجتناب ناپذير به نظر مي رسد.
با توجه به اين الزام و ضرورت و مطالبه عمومي که در اين خصوص وجود دارد،ظاهرا قرار است تصميماتي در اين خصوص اتخاذ شود که خروجي آن به کيفيت و سرعت هر چه مطلوب تر خدمات معطوف شود.
آنچنان که محمود خسروي،مدير عامل شرکت ارتباطات زيرساخت عنوان کرده،مقرر است تا سال آينده،سرعت اينترنت در کشور 10 برابر افزايش پيدا کند،طبق اظهارات وي با توجه به سياست هاي اتخاذ شده از سوي وزارت ارتباطات براي سال جاري و سال آينده،ظرفيت شبکه ارتباطات زيرساخت در حوزه پهناي باند،IP داخلي نيز با رشد 7 برابري همراه بود و در عين حال ظرفيت پهناي باند اينترنت بين الملل نيز به همين نسبت افزايش يافته است.
باتوجه به چنين ادعا و اظهاراتي،آنچه که به عنوان يک سئوال بر ذهن کاربران و متقاضيان دريافت خدمات اينترنتي نقش مي بندد،معطوف به اين امر مي شود که با چنين افزايش هايي ،چه تغييري در کيفيت خدمات ارائه شده در حوزه اينترنت کشور حاصل خواهد شد و به تعبيري ثمره چنين افزايش هايي چگونه احساس خواهد شد.
* فاصله فعلي کمي و کيفي خدمات اينترنت در ايران باديگر کشورهاي منطقه
مسعود رياضيات،رئيس انجمن شرکت هاي اينترنتي با اشاره به افزايش 4 برابري پهناي باند و ارتقاي ظرفيت اينترنت از 70 گيگ به 300 گيگ معتقد است:حال اينترنت کشور مطلوب تر خواهد شد.
وي عنوان مي کند : افزايش 10 برابري اينترنت در مقايسه با ظرفيت هاي پيشين ،قابل توجه است،اما با مقايسه ميزان مورد اشاره با آنچه که در ديگر کشورهاي منطقه وجود دارد،بيش از پيش به فاصله موجود پي مي بريم.
پيرو اظهارات رياضيات،در صورت افزايش 10 برابري ظرفيت اينترنت تا پايان سال آينده،همچنان با سطح پهناي باند داخلي کشورهاي منطقه فاصله زيادي داريم.
وي مي افزايد:سرانه پهناي باند در ترکيه 50 کيلو بايت،در قطر 100 کيلو بايت است و اين عدد و رقم در مقايسه با ميزان 4 کيلو بايتي موجود در کشور ما بسيار قابل توجه است.
رئيس انجمن شرکت هاي اينترنتي،معتقد است که حداقل سرعت اينترنت در دنيا 2 مگابيت است که البته در کشورهايي از دنيا شاهد سرعت 10 بيتي و حتي 20 بيتي نيز هستيم که به واقع در رِنج وضعيت خوب و بسيارخوب مي گنجد.
رياضيات مي گويد:به واقع بايد حداقل سرعت 2 بيتي در کشور محقق شود تا به مرز سرعت ارائه شده در بين المل دست يابيم که راهکار تحقق اين امر خطير راه اندازي اينترنت ملي است تا از ترافيک هاي غير ضروري بين المللي فارغ شويم.
وي معتقد است رسيدن به رتبه دوم منطقه بر طبق برنامه پنجم توسعه،مستلزم سرمايه گذاري هاي گسترده اعم از داخلي و خارجي و لحاظ کردن مديريت واحد و پرهيز از موازي کاري در اين عرصه است تا طرح ها با سرعت و شتاب اجرايي و منتج به نتيجه شود.
*توزيع مناسب اينترنت ضرورتي که بايد به آن توجه شود
برخي کارشناسان معتقدند که بطور يقين افزايش ظرفيت اينترنت امري ضروري و حائز اهميت به شمار مي رود که با تحقق آن،گام هاي سازنده اي در بهره گيري از فناوري مورد اشاره در کشور حاصل مي شود اما در کنار اين امر بايد به مولفه اي همچون توزيع مناسب اينترنت نيز توجه داشت و به واقع بايد شرکت مخابرات ايران و شرکت زيرساخت،توزيع بهينه را به عنوان اولويتي جدي مدنظر قرار دهد و بيش از گذشته به آن بپردازد.
اميد آن مي رود با اتخاذ تدابير و اجراي اقدامات سازنده،در آينده توفيقات هر چه بيشتري در اين حوزه حاصل شود.
بطور يقين در جهان کنوني يکي از چرخ هاي توسعه،پيشرفت،پويايي و شکوفايي کشور و جامعه به نحوه ارائه خدمات اينترني در دو عرصه کمي و کيفي استوار است و با توجه به رشد روز افزون و استقبال چشمگيري که از اين فناوري در ابعادگوناگون شاهد هستيم،اين امر ضرورتي است که اجتناب از آن غير ممکن به نظر مي رسد.
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان